MARAMUREŞ AIR SHOW – În Baia Mare, etapa a III-a a Campionatului Internaţional de Rally Sprint 2017 şi concurs demonstrativ maşină vs. avion

0
1937
Ovidiu Pașca, băimăreanul campion național (foto: Cristi Breban)

EVENIMENT. În 20 mai, în programul evenimentului „Maramureş Air Show 2017” este integrată etapa a III-a a Campionatului Internaţional de Rally Sprint 2017 – competiţie sub egida Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) -, care se va desfăşura începând cu ora 10.30 pe o parte a pistei Aeroportului Internaţional Maramureş.

 

David Seletye (foto: Informația Zilei)

David Seletye, director ACR Sucursala Satu Mare – Maramureş, a declarat pentru 2mnews că la competiţia din Baia Mare vor participa piloţi din România, Austria şi Ungaria. „Competiţia este un fel de circuit stradal, tehnic, nu facem „liniuţe”. La toate grupele sunt înscrişi 90 de concurenţi, lista de înscrieri fiind închisă. La categoria Open (la care poate să participe oricine din categoriile inferioare) vor participa 35 de competitori. Sunt maşini de toate tipurile, de la cele preparate de piloţi sau de mecanicii lor, până la Mitsubishi Lancer EVO al lui Ovidiu Paşca din Baia Mare (care este şi campionul naţional) sau câteva Subaru care vin din Timişoara, Oradea etc.”, a explicat Seletye.

 

Se va circula, în pofida dorinţei directorului ACR Satu Mare – Maramureş, care va încerca, prin organizarea unor şicane pe circuit, să-i „încetinească” pe piloţi, cu viteze de peste 130 km/h. „Deşi nu pare mult, e periculos. Circuitul va fi poziţionat în stânga Turnului de Control de pe Aeroport, în locul unde sunt staţionate. de obicei, avioanele, şi se va prelungi până la pista de aterizare-dcolare. Deci nu concurăm pe pistă, pentru că nu dorim să perturbăm competiţia auto – pe pistă vor ateriza sau vor decola avioane şi nu dorim să avem întreruperi. Traseul va fi montat joi sau vineri, iar sâmbătă dimineaţa vom monta doar poarta de start, fotocelulele şi alte mărunţişuri. Sper să finalizăm etapa la ora 15”, a precizat David Seletye.

 

Se va concura la 8 grupe: Juniori (între 8-11 ani) – cel mai tânăr participant are 10 ani, maşinile fiind adaptate pentru copii -; Debutanţi clasa 1 (maşini cu capacitate cilindrică până la 1500 cmc); Debutanţi clasa 2 (maşini cu capacitate cilindrică 1501-2000 cmc); Avansaţi – aici sunt patru clase, cu maşini de până la peste 3500 cmc şi cu tracţiune 4×4; Open.

 

Organizatorii competiţiei sunt ACR Sucursala Satu Mare – Maramureş şi cluburile XPO Racing Baia Mare, Xtreme Adventure Baia Mare şi AK Rider’s Satu Mare. De asemenea, va fi programată şi o cursă demonstrativă între campionul naţional Ovidiu Paşca din Baia Mare (Mitsubishi Lancer EVO) şi un avion.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here