MANIFEST – Al cui e Maramureşul ăsta, de fapt

0
815

EDITORIAL. Al cui e Maramureşul ăsta, de fapt? E al oamenilor. Şi al politicienilor, atunci când ei vor înceta să se considere deasupra noastră, a tuturor, şi vor fi oameni. Ca noi toţi. Nu e necesar să ne jefuiţi, lăsaţi-ne să vă lăsăm în pace. Am obosit să vă supraveghem. Nu ne mai furaţi. Nu ne mai minţiţi. Nu ne mai luaţi de proşti. Dacă mai aveţi un dram de demnitate în voi, măcar nu mai faceţi nimic rău. Oricum, nu faceţi nimic bun.

 

Domnilor Gabriel Zetea, Cătălin Cherecheş, Marinel Rob, Mama şi Tata Dolores (personaj comun care îi include pe toţi parlamentarii, consilierii judeţeni, municipali, locali, vicepreşedinţi, viceprimari, primari, şefi de instituţii, de sisteme de justiţie, militarizate, secrete, financiare, administrative), vă rog nu mai dormitaţi. Treziţi-vă! Nu vă mai prefaceţi că munciţi pentru leafa pe care v-o plătim din munca noastră. Munciţi realmente. Nu vă mai consumaţi timpul în care noi vă plătim să lucraţi pentru bunăstarea judeţului în dispute politice personale şi sterile.

 

Antemergătorii dumneavoastră, apoi dumneavostră şi apoi noi toţi, plătitorii lefurilor dumneavoastră, împreună şi din motive diferite, am distrus acest judeţ, lăsându-l pradă intereselor, jefuindu-l ca pe un codru condamnat în faţa securii. Noi am greşit pentru v-am permis să faceţi asta. Pentru că am tăcut, ignorându-vă şi crezând, naiv, că vă veţi reveni. Nu v-aţi revenit şi nici nu daţi semne că o să o faceţi. Voi aţi greşit pentru că ne-aţi minţit că vă pricepeţi şi nu vă pricepeţi sau pentru că sunteţi de rea-credinţă. A treia variantă care ar argumenta vinovăţia voastră e că sunteţi şi proşti, ceea ce nu pot să iau în calcul, deşi mulţi dintre voi vă străduiţi (sau o faceţi instinctual) să mă determinaţi să cred asta.

 

Maramureşul a ajuns pe cea mai de jos treaptă a degradării economice şi a lipsei de credibilitate şi asta vi se datorează în exclusivitate. V-aţi chinuit să supuneţi presa, să o cumpăraţi, să o decimaţi, pentru ca oamenii să nu afle adevărul despre voi, despre strategiile voastre care urmăresc, în cea mai mare parte, interese pur personale. Vă jucaţi de-a politica fără doctrine. De-a politica interesului personal.

 

Aţi jefuit acest judeţ cu complicitatea celor care sunt plătiţi să vă oprească şi pe care i-aţi supus prin legi strâmbe ce vă permiteau să-i schimbaţi din funcţii atunci când vă incomodau. Ş-apoi aţi râs. Aţi creat falanstere de interese, aţi vândut şi cumpărat proprietăţi publice, aţi trucat licitaţii, aţi încălcat până şi legile create de oamenii voştri special pentru a le putea respecta până şi voi, aţi crezut că astfel veţi deveni atât de puternici încât nimeni nu vă va putea face nimic.

 

Sunteţi nişte bieţi dictatori cu scutece pătate, nici măcar speriaţi de vremea pe care o trăiţi lăfăindu-vă şi hăhăind prosteşte atunci când reuşiţi să manipulaţi o problemă spre dezideratul personal pe care vi l-aţi fixat. Nu sunteţi încă speriaţi de timpul pe care-l trăiţi pentru că nu reuşiţi să conştientizaţi că vremea aia-n care toţi tăceau a trecut. Munciţi pentru Maramureş sau plecaţi. Plecaţi şi lăsaţi-i pe cei care vor să o facă. Poate nu e prea târziu şi mai avem o şansă.

 

Maramureşul nu e al vostru. E al oamenilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here