MAJORARE – Sighetenii vor plăti cu aproape 30% mai mult pentru serviciile de salubrizare, începând din 1 martie

0
380
Centrul municipiului Sighetu Marmației

SALUBRIZARE. Majorarea salariului minim pe economie este o decizie care nu are doar părţi pozitive, iar sighetenii vor simţi asta pe prorpiul buzunar chiar începând de săptămâna viitoare. După majorările la serviciile de transport public, sighetenii vor plăti mai mult şi pentru salubrizare, tarifele fiind majorate începând din 1 martie 2017 atât pentru salubrizarea stradală, cât şi pentru cea menajeră.

 

Conducerea firmei Herodot Grup SRL, care efectuează servicii de salubrizare în cel de-al doilea municipiu al Maramureşului, au obţinut, după îndelungi dezbateri, creşterea tarifelor, printre motivele economice care au fundamnatat cererea fiind: impunerea de majorare a salariilor pentru 70% dintre angajaţii săi (care sunt angajaţi cu salariul minim pe economie) şi faptul că tarifele nu au mai fost indexate din martie 2013, adică de 4 ani.

 

Până acum, sighetenii au plătit 5,5 lei/lună/persoană + TVA (adică 6,61 lei), iar din martie 2017 vor plăti 7,19 lei/lună/persoană + TVA (adică 8,56 lei), o creştere practică de aproape 2 lei (procentual, aproape 30%). Firma de salubrizare a mai motivat că, în baza contractului cu municipalitatea, ar fi avut dreptul să crească tarifele „de fiecare dată când un element care influențează prețul crește cu mai mult de 5%”, iar din 2013 şi până acum salariul minim pe economie a crescut cu 81% şi inflația cu 16%, însă tariful a rămas neschimbat.

 

Solicitarea firmei administrată de Nicolae Ghirasin vine şi pe fondul reducerii valorii contractului pentru salubrizare stradală în Sighetu Marmaţiei la aproape jumătate faţă de valoarea din urmă cu 2 ani. Ciudată este şi suma cu care a fost majorat serviciul către populaţie (până la 7,19 lei + TVA), în contextul în care Sorin Israil, directorul societății de salubrizare din Sighet, declara presei din localitate că „noi am propus o mărire de la 5,55 lei/persoană/lună la 6,52 lei, nu este o creștere foarte mare a tarifelor”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here