LUPTE – Maramureșeanca Narcisa Florea-Pop, locul 1 în Turneul de Crăciun din Insula Réunion

0
1078

TITLU. Maramureșeanca Narcisa Florea-Pop (15 ani), campioana en-titre a României și Franței la lupte libere juniori, a câștigat în duminică, 16 decembrie, locul 1 la categoria ei de greutate în Turneul de Crăciun din Insula Réunion. Concurând la peste 8.000 de kilometri de satul natal, Slătioara (comuna Strâmtura), maramureșeanca a cerut și a primit permisiunea să lupte în echipamentul României, deși acum este legitimată la clubul francez Bagnolet Lutte 93 (sportivii clubului sunt supranumiți Les Diables Rouges – Diavolii Roșii), unde este antrenată de Iurie Bejenarie, Zinda și Mariana Kolic.

 

“Sunt în al nouălea cer: am câștigat locul 1 (n.red., după trei victorii) și am purtat echipamentul României! Organizatorii mi-au permis, spunând că sunt prima luptătoare româncă care a ajuns pe insulă. M-am simțit așa de bine, pentru că, pentru mine, România va rămâne țara mea, indiferent sub ce culori voi lupta. Le mulțumesc antrenorilor mei (celor din Franța – Iurie Bejenarie, Zinda și Mariana Kolic – și celor din România, de la clubul meu, CSȘ 1 Timișoara, condus de directorul Gavrilă Sebastian și maestrului Mihăilă Valentin, pentru că știu că-mi sunt alături chiar dacă ne separă o distanță atât de mare) și părinților.

 

Am îndeplinit încă un obiectiv, acum mă întorc la școală – am de recuperat, pentru că am lipsit 9 zile, dar fac față. Și de abia aștept să mă întorc de Crăciun la căbănuța noastră din Ocna Șugatag”, a spus Narcisa Florea-Pop. Luna trecută, luptătoarea maramureșeancă a câștigat medalia de aur la turneul internațional Trophée de Volcans.

 

Narcisa Mariana Florea-Pop s-a născut în 25 iunie 2003 (tatăl său e din Ieud, mama din Slătioara) și a început practicarea acestui sport din… curiozitate, însoțindu-l pe verișorul ei mai mare la antrenamente, ca să nu rămână singură acasă (părinții ei au plecat în Franța, la muncă, în anul 2005, iar fetița a rămas la bunici). În 2014, a spus că nu mai vrea să stea departe de părinți, iar aceștia au dus-o în Franța.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here