IZVORUL TĂMĂDUIRII – Episcopul Siluan oficiază liturghia la hramul Mănăstirii Sfânta Ana de la Rohia

0
463
Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, Siluan

SĂRBĂTOARE. Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, Siluan, va sluji și va adresa cuvânt de învățătură cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, care este al doilea hram al Mănăstirii Sfânta Ana de la Rohia. Evenimentele organizate la așezământul monahal de la Rohia încep joi, 12 aprilie, și se sfârșesc vineri, 13 aprilie.

 

Cu acest prilej, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni va fi scoasă din Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae, și așezată în pridvorul bisericii mari spre închinare pelerinilor, a anunțat arhimandritul Macarie Motogna, starețul mănăstirii “Sfânta Ana” Rohia. Liturghia oficiată de către episcopul românilor ortodocși din Ungaria, Siluan, în sobor de stareți, preoți și diaconi, începe vineri, la ora 9.30.

 

Pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de hramul Mănăstirii Sfânta Ana din Rohia măsurile de ordine publică vor fi asigurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş care estimează participarea unui număr însemnat de credincioşi. Tot vineri, 13 aprilie, în Țara Lăpușului va avea loc și hramul Mănăstirii Naşterea Maicii Domnului din Lăpuș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here