ISO – Consiliul Judeţean vrea să-şi certifice un sistem propriu de management al calităţii

0
206
Consiliul Județean Maramureș în ședință

INTENŢIE. În „extraordinara” din 17 martie a Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, la care au catadicsit să se prezinte doar 24 din cei 34 de consilieri judeţeni (bine, unii s-au retras şi n-au fost înlocuiţi încă pentru că nu le ies jocurile cu supleanţi celor care conduc filialele judeţene ale partidelor politice), s-a decis depunerea unui proiect numit „MaraQuality”.

 

Nu facem glumiţe din ciclul „ducks come from the trucks”, „Sulaina cenăl” sau „aviara gripa”, ci intrăm în miezul subiectului. Prin proiectul ăsta se urmăreşte „implementarea şi certificarea unui sistem propriu de management al calităţii, conform standardelor ISO 9001, cu adresabilitate întregului personal” în CJ Maramureş, ai cărei reprezentanţi au aprobat o cofinanţare de 2%.

 

Pentru obţinerea ISO 9001, urmează (dacă vor primi finanţarea) să fie instruite 160 de persoane din aparatul propriu al CJ Maramureş în utilizarea, menţinerea şi dezvoltarea respectivului sistem de management al calităţii.

 

ISO (Organizaţia Internaţională pentru Standardizare) 9001 este un standard global de management al calităţii şi se referă la controlul şi îmbunătăţirea calităţii unor produse sau servicii, reducerea costurilor şi creşterea competitivităţii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here