INVESTIȚIE – Spitalul Județean din Baia Mare va fi dotat cu un sistem complet de radioterapie

0
306

SĂNĂTATE. Într-o ceremonie organizată la Palatul Victoria (sediul Guvernului), ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale, au semnat contractul pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare cu un sistem complet de radioterapie, precum și al altor patru spitale din țară.

 

Este pentru prima oară când România investește în radioterapie și includerea în acest lot a celei mai importante unități sanitare a judeţului Maramureş a fost posibilă datorită continuării unui proiect de finanțare de la Banca Mondială. Atât ministrul Sănătății, cât și ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa,  au subliniat aportul special al managerului spitalului din Baia Mare, Sorina Pintea, la dotarea celor cinci spitale cu echipamente de radioterapie.

 

Ministrul Mișa chiar a subliniat faptul că în Baia Mare buncărul care va primi echipamentul a fost edificat din resursele proprii ale spitalului maramureșean. Urmează procedura de instalare a echipamentelor achiziționate, acestea reprezentând foarte mult mai ales pentru bolnavii oncologici din Maramureș și din județele limitrofe, mii de oameni aflându-se se află pe liste de așteptare pentru urmarea unor tratamente care pot să le ofere o viață mai lungă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here