INVESTIȚIE – Extinderea canalizării în stațiunea Ocna Șugatag, aproape de finalizare

0
337
Ocna Șugatag

DEZVOLTARE. Primele lucrări semnificative pentru canalizarea menajeră în localitatea maramureșeană Ocna Șugatag s-au finalizat în 2013, cu finanțarea atrasă din fonduri guvernamentale (de dezvoltare a localităților rurale) fiind acoperită aproape 50% din necesar.

 

În vara anului trecut, au demarat noi lucrări de extindere a canalizării cu aproximativ 10 kilometri de rețea (cu stațiile de pompare aferente). Investiția a început tot cu o finanțare guvernamentală de 6,7 milioane de lei, dar și cu o suplimentare a proiectului din fondurile locale (s-a creat un bazin de captare de 300.000 de litri, în speranța că acesta va acoperi disfuncționalitățile create sistemului de consum casnic de alimentarea bazinelor și piscinelor din stațiune) – de altfel, mare parte din bugetul de investiții al localității e utilizat în scopul cofinanțărilor proiectelor de dezvoltare, sau a lucrărilor neeligibile, dar considerate necesare de administrația locală.

 

Acum, primarul stațiunii balneoclimaterice Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, a anunțat că lucrările la extinderea canalizării (finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) sunt foarte aproape de finalizare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here