INVESTIȚIE – 840.000 lei pentru amenajarea râului Vişeu, în aval de confluenţa cu Vaser, în localitatea Vişeu de Sus

0
585

VIȘEU DE SUS. După ce consolidările de mal de pe râul Vişeu din zona localității Vişeu de Sus au fost distruse în urma inundaţiilor din acest an, Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, a alocat 840.000 lei + TVA pentru refacerea lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor – investiția fiind aprobată prin Hotărâre de Guvern.

 

A fost întocmit proiectului tehnic, a fost semnat contractul de lucrări şi a fost predat amplasamentul constructorului, care a realizat săpături pentru executarea fundaţiei şi a finisat taluzele. În prezent, se execută protecţia de mal din anrocamente.

 

Lucrările de recalibrare a albiei urmăresc traseul albiei naturale – practic, reabilitarea structurilor de apărare împotriva inundaţiilor constă în refacerea prismului de anrocamente pe o lungime de 350 de metri şi stabilizarea talvegului cu ajutorul pragurilor de fund. Conform graficului de execuţie, termenul de finalizare a lucrărilor este 15 decembrie 2018.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here