ÎNVĂȚĂMÂNT – Guvernul nu unge școala cu slănină: admiterea la liceu rămâne neschimbată

0
178

LEGISLAȚIE. Maramureșeanul Liviu Pop (foto), secretar de stat în Ministerul Educației, a lămurit azi planurile actualului guvern cu privire la modificările pe care dorește să le aducă la Legea Educației Naționale. Astfel, contrar speculațiilor alarmiste apărute anterior, nu sunt preconizate modificări făcute prin ordonanțe de urgență în cazul admiterii la liceu sau în cel al bacalaureatului diferențiat.

 

„Admiterea în liceu este un lucru care nu se poate modifica de azi pe mâine. Prin metodologie, procedura este stabilită cu cel puțin doi ani de zile înainte. O discuție pe tema aceasta se poate face, dar cu siguranță în viitorul apropiat metodologia de admitere la liceu nu poate să fie schimbată, cel puțin pentru anul școlar viitor 2017 — 2018. Este anormal să venim acum cu o propunere de modificare a admiterii la liceu”, a precizat Liviu Pop într-o declarație făcută Agerpres.

 

Tot secretarul de stat maramureșean a mai subliniat că – prin programul de guvernare asumat – orice modificare a Legii Educației Naționale se dorește a fi făcută doar prin dezbatere parlamentară, și nu prin ordonanță de urgență. „În programul de guvernare am pus articol distinct modificarea Legii Educației Naționale acolo unde lucrurile nu funcționează, și nu prin ordonanță de urgență, ci prin dezbateri. […] Adică orice modificare a Legii educației nu se face prin ordonanță de urgență, se face prin dezbatere parlamentară, pentru că așa este normal”, a conchis Liviu Pop.

 

Tot astăzi, ministrul Educației,  Pavel Năstase, a declarat că Guvernul are în vedere și realizarea unei legi a manualelor, care să elimine „timpii morți” din procesul de redactare – aprobare – editare a noilor manuale școlare. „Personal vă spun sincer că o consider [n.red. – legea manualelor] ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate și ca responsabilitate a noastră de a o rezolva”, a declarat ministrul.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here