INTERVENȚIE – Un echipaj din Maramureș specializat în evaluare chimică, solicitat de urgență în Bistrița

0
429
Foto: news.ro

CERCETARE. Echipajul CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) al Inspectoratului penbtru Situații de Urgență (ISU) Maramureș a fost solicitat să intervină în Bistrița, pe terenul unei foste fabrici situată lângă o cale ferată dezafectată, unde au fost descoperite 62 de recipiente din care patru sunt inscripţionate „Azotat de argint” și celelalte conțin substanţe deocamdată neidentificate şi probabil periculoase.

 

Recipientele au fost descoperite de poliţiştii bistrițeni de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care desfășurau în colaborare cu Garda Naţională de Mediu o acţiune pe linia protecţiei mediului în Bistriţa

 

Echipajul CBRN – ISU Maramureș execută misiuni de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară, prelevare de probe și decontaminare. Echipajul beneficiază de o autospecială care are aparatură fixă și mobilă pentru determinarea gradului de contaminare și detecția substanțelor, truse de prelevare probe din sol, aer, apă, aparatură informatică de calcul și transmisie date, monitor de detecție substanțe chimice și nucleare etc.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here