INTEGRITATE – Consilier local din Maramureş, în conflict de interese

1
441

CONFLICT DE INTERESE. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de naturã administrativă, precum şi indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul alesului local Viorel Ţînţaş. Acesta, în calitate de consilier local al comunei Deseşti, a participat la deliberarea şi adoptarea a douã hotărâri (votând „pentru”), cu privire la Asociaţia „Plisaca” al cãrei membru este.

 

Respectivele hotărâri se refereau la păşunat şi gospodărire a pajiştilor din Deseşti (respectiv la aprobarea închirierii a 1.414 ha păşune din proprietatea publică a comunei şi la modificarea preţului de închiriere a pajiştilor ce aparţin domeniului public).

 

ANI susţine că, în acest mod, Ţînţaş a încălcat trei legi şi că a săvârşit infracţiunea de conflict de interese, sesizând Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Tot în acest an (la finalul lunii martie), ANI a mai constatat conflictul de interese în cazul altui consilier local din Deseşti, respectiv al lui Gheorghe Tupiţă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sunt curios şi eu…cât durează o cercetare şi o concluzie din partea ANI? Primarul psd Viorel Paşca din Suciu de Sus îşi ține fiul angajat pe postul de consilier al primarului de câțiva ani. Am sesizat ANI de un an şi jumătate. Mi-au dat un răspuns că este cercetat încă de acum 8 luni…şi nu se face nimic! O fi vreo caracatiță psd-istă printre procurorii care ar trebui să stabilească starea de fapt???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here