INIȚIATIVĂ – Peste 30.000 de maramureșeni au semnat „Fără Penali”

0
153

SUCCES. Uniunea Salvați România a reușit, printr-un efort considerabil, să strângă peste un milion de semnături în țară și peste 30.000 în Maramureș, pentru o inițiativă cetățenească care aduce o normalitate la nivelul functiilor publice. Astfel, persoanele condamnate penal definitiv, pentru fapte săvârșite cu intenție și care nu au fost reabilitate, nu vor mai putea fi alese  în funcții publice.

 

S-au implicat în acest demers mii de membri USR, precum și ai platformei România100, Forumului Democrat al Germanilor din România, grupului Rezistenta, numeroase ONG-uri și grupuri civice din România, dar și mulți cetățeni, oameni simpli, care au simțit că e momentul să se implice activ, în stradă.

 

Efortul a fost cu atât mai mare, cu cât pe cuprinsul țării s-au pus piedici serioase din partea autorităților, cum a fost cazul nostru, la Baia Mare, unde primarul inculpat Cătălin Cherecheș a făcut tot ce i-a stat în putință să nu se poată strânge semnături. A refuzat amplasarea unui cort pentru strângerea de semnături, încadrând-o la activitate comercială și solicitând avize de la comisii  care nu aveau în obiectul de activitate așa ceva.

 

A trimis jandarmii în timpul conferinței de presă a USR Maramureș, a amendat prin Poliția Locală membri USR pentru că strâng semnături, a amenințat personal voluntari. A refuzat constant să semneze, deși a fost solicitat chiar și în stradă. Însă în momentul în care a văzut că semnăturile depășesc cu mult limita minimă cerută de lege, a convocat o conferință de presă în care a vrut să arate că semnează și el. Într-un mod parșiv, tipic pentru o persoana certată cu legea, a anulat intenționat toate semnăturile de pe listă, semnând și unde nu avea dreptul să o facă, neavând împuternicire.

 

Cu toate acestea, s-au strâns până acum, în județul Maramureș, peste 30.000 de semnături. Îi rugăm pe toti cei care au primit prin poștă pliantele cu formulare și pe toți cei care mai au liste cu semnături să le aducă până în data de 1 septembrie la sediul USR Maramureș, din centrul vechi, Piața Libertății, nr. 15, etaj 2, în intervalul  orar 9-16, sau în față la magazinul Maramureșul între 12-18.

 

Noi, cei de la USR Maramureș, mulțumim tuturor celor care au ajutat această campanie si de asemenea mulțumim maramureșenilor. Fără voi nu ar fi fost posibil.

 

USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here