INEDIT – Tururi virtuale în bisericile de lemn din Ţara Lăpuşului

0
402

PROIECT UTIL. Începând din această lună, puteţi vizita on-line 30 de biserici de lemn din Ţara Lăpuşului la adresa www.lapus.culturamm.ro. Site-ul web a fost dezvoltat ca urmare a proiectului „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

 

Proiectul a vizat cercetarea şi promovarea a 30 de biserici de lemn, monumente istorice din Ţara Lăpuşului, prin realizarea de tururi virtuale și scurte descrieri narative ale acestor obiective, precum și publicarea informațiilor în mediul on-line. În contextul anului 2018, „Anul european al patrimoniului cultural”, instituţiile maramureşene de cultură  implicate în proiect au dorit să faciliteze accesul la valorile culturale locale şi să încurajeze cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al României şi al Europei.

 

 

Proiectul „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale”  a fost iniţiat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş, Facultatea de Litere din Baia Mare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare), Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi SC Aedilis Proiect SRL.

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here