INEDIT – Mica campioană a luptelor: Narcisa Florea-Pop (15 ani) din satul maramureșean Slătioara, vicecampioană a Franței

1
1472
Narcisa Florea-Pop

CORESPONDENȚĂ. Narcisa Florea-Pop e o fetiță de 15 ani din satul maramureșean Slătioara (comuna Strâmtura). Îi plac luptele și e perseverentă, așa că a devenit de patru ori campioană a României (în anii 2013, 2014, 2015 și 2017) la lupte libere. Concura în România, deși în urmă cu patru ani viața a dus-o în Paris, acolo unde erau părinții săi – știți povestea, plecați să-și caute un trai mai bun.

 

În România a fost elevă a profesorului Valentin Mihăilă, la CSȘ 1 Timișoara. În Franța, e antrenată de Hubert Gaillard, fiind legitimată la CMASA. Anul trecut, la doar câteva luni de când s-a mutat în Paris, la prima sa participare în campionatul francez de lupte libere a câștigat medalia de argint și titlul de vicecampioană a Franței. Au urmat alte medalii (bronz în aprilie 2017 la un concurs internațional desfășurat în Olanda, aur la o competiție din Franța, iar anul 2018 a început și mai bine, în ianuarie câștigând alte două medalii de aur, la Open Cup și la Cristojeunes Internațional).

 

A adunat deja 39 de medalii, dintre care 30 sunt aferente locului 1. A fost deja cooptată în echipa regională a Franței (<île de France>), dar știți ce e mai valoros decât toate medaliile alea de aur? Faptul că a învățat limba franceză în trei luni și că a luat medalia de aur (fetița asta chiar e obișnuită cu medaliile de aur!) la învățătură, calificativul Excelent.

 

Spune că e mândra de ea și e normal să fie așa. „Ca toți sportivii, muncesc din greu, în timpul vacanțelor sunt în cantonamente la Institutul Național Sportiv (INSEP), dar pentru mine sunt cele mai frumoase vacanțe, pentru că fac ceea ce îmi place. Obiectivul meu din 2018 este să devin campioană a Franței (calificările se vor desfășura pe 11 februarie, la Aulnay-sous Bois, și campionatul va avea loc în 14 aprilie. Dacă în acest an ies campioană a Franței, federația poate să-mi obțină naționalitatea sportivă pentru a putea concura pe viitor la Europene și Mondiale”, a spus ea, ceea ce e și vesel și trist – trist, pentru că pe lângă tineri și medici, nu prea reușim să ne păstrăm în țară nici sportivii.

 

La sfârșitul lui februarie, Narcisa a fost invitată să participe la selecția pentru naționala Franței și speră că va putea participa la Campionatul European cu Franța – „pentru că sunt stabilită aici definitiv”. (Informații parvenite de la Ileana Alina Florea-Pop)

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here