ÎNDREPTAREA SCĂPĂRII – „Maiorul” Lucian Morar, primarul din Ulmeni, pe lista „ofiţerilor de carton” înaintaţi nelegal în grad de Gabriel Oprea

0
3234
Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni

INFORMARE. Mai țineți minte scandalul public cauzat de faptul că în perioada 2009-2012, pe când Ministerul Apărării Naționale era sub tutela generalului Gabriel Oprea, peste 700 de persoane (unele care n-au făcut nicio zi de armată!) au fost avansate nelegal în grad militar superior? Bun, dacă ați uitat, v-am reamintit, pentru că e necesar să îndreptăm o scăpare.

 

La vremea respectivă, singurul maramureșean care a suferit oprobiul a fost deputatul PDL (incredibil, mai exista PDL pe atunci!) Nicolae Bud. El a fost avansat nelegal (în anul 2010) de la gradul militar de sublocotent direct la cel de colonel. Îmi amintesc că, în pofida scandalului, Bud a acceptat, bărbătește și de apreciat, prezența într-o emisiune de televiziune pe care o realizam la acum defunctul eMaramureș. Bine, dup-aia nu m-a mai salutat vreo doi ani, dar ăstea-s riscuri asumate. Dar a venit, a zis că asta n-a presupus niciun fel de beneficiu, mă rog, a motivat cumva ridicarea-n grad, nelegală, cu elevatorul politic.

 

În afară de reacția lui Bud, un alt politician local mi-a reproșat că nu i-am dezvăluit pe toți maramureșenii „ofiţerii de carton” apăruţi în timpul mandatului lui Oprea (el însuși fiind acuzat că a înaintat nelegal în grad) – lista titlurilor militare nemeritate a fost făcută publică abia în 2012, de către succesorul lui Oprea la Minister, generalul Dobriţoiu. Azi fac o cuvenită rectificare, pentru că e vorba despre un salt militar mai mare decât al lui Bud. Un om care n-avea niciun grad militar a fost înaintat, în 2011, direct la gradul de maior. Acel om este cel care și pe atunci și acum era/este primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar. Introducem ș-o poză-argument (vezi poziția 282), ca dovadă a inutilității oricărei replici..

 

(Click pe miniatură pentru a mări imaginile)

 

Morar n-a zis nimic atunci, când cu scandalul. S-a pitit de oprobiu. Mic-mic s-a făcut. Șșșt! Zilele, lunile, anii au trecut și a rămas necunoscută această glorioasă faptă de arme a primarului din Ulmeni (fost țărănist, apoi membru UNPR, acum trecut cu toată experiența sa de înălțat nelegal în grad la PMP – apropo, ăștia ai lui Băsescu Traian nu ziceau că-s cinstiți, că n-au mâncat usturoi, că se spală pe dinți, că mănâncă tot-tot din farfurie?). Ș-am zis azi să nu rămână necunoscută. Pe principiul „Ai făcut ceva reprobabil, imoral, nelegal în viața ta? Atunci trăiește tot restul vieții cu ideea că poate cineva va afla, mai devreme sau mai târziu, și va devoala”. Ce timpuri trăim, camarazi!, să nu mai ai tu siguranța că dacă faci o fofârlică rămâi nedescoperit… Greu cu cinstea. Mai sunt lucruri ascunse. O să mai împărtășim câteva. Câte putem… S’ trăiți!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here