INCIDENT ELECTORAL – Violenţe în Chelinţa: delegaţia PSD, condusă de Gabriel Zetea, lovită şi izgonită de susţinătorii candidatului Lucian Morar

1
1878
Chelința (foto: informatia zilei.ro)

ULMENI. Deşi era o zi sărbătoare, ziua de ieri nu s-a încheiat pozitiv pentru delegaţia PSD care o susţine pentru funcţia de primar al oraşului Ulmeni pe candidata Cornelia Luca. Aflată în satul Chelinţa şi avându-l în frunte chiar pe preşedintele social-democraţilor maramureşeni, Gabriel Zetea, susţinătorii lui Luca (care fac parte din mai multe partide politice – ALDE, PNL, PV etc.) au intenţionat să prezinte proiectul de candidat al acesteia taman în satul natal al contracandidatului Lucian Morar, Chelinţa.

 

Întâlnirea de la Chelinţa (sat locuit în majoritate de cetăţeni de etnie rromă, susţinători ai celui care a câştigat ultimele trei alegeri din Ulmeni) s-a soldat cu o busculadă în care câţiva susţinători ai candidatei PSD au fost loviţi, toată delegaţia fiind pusă pe fugă de câteva sute de rromi. „Eu şi consilierul local Dacian Sas am fost loviţi cu pumnul, de mai multe ori, de susţinătorii lui Morar. O să depunem astăzi mai multe plângeri, chiar acum merg la medicul legist. Am fugit efectiv de acolo. Strigau: „Să-i omorâm!”. Erau, cu tot cu copii, câteva sute de oameni. S-au strâns în jurul nostru. De busculat, împingeri şi urlete, ne-a busculat pe toţi, inclusiv pe preşedintele PSD, Zetea”, a declarat Ioan Fechete, preşedintele PV Ulmeni.

 

Lucian Morar, candidatul PMP la funcţia de primar al oraşului Ulmeni, a confirmat incidentul, însă susţine că nu cunoaşte detali, el nefiind în acel moment în sat. „Am auzit ce s-a întâmplat. Oamenii i-au gonit de aici, dar cred că se exagerează în privinţa loviturilor. Poate că i-au împins. Dar cei care au inflamat spiritele au fost ei (n.red., susţinătorii lui Luca), uitaţi-vă pe facebook, sunt poze, şi-au făcut tricouri cu „Nu Morar!”, în fine. Eu sut apreciat în comunitate, pentru că am făcut destule lucruri bune în anii în care am fost primar. Se va vedea la vot, în 11 iunie, seara: câştig cu peste 70%. Înainte de asta m-am întâlnit cu Gabriel Zetea la biserică, am vorbit oamenilor, ne înţelegem bine. Sigur, el trebuie să-şi susţină candidata, n-are ce face, dar a vorbit frumos şi de mine. Chiar m-au întrebat unii oameni dacă a venit să mă susţină pe mine…”, a declarat Lucian Morar.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Daca ar fi legea, lege si bej ul, bej atunci i asi anula dreptul de a candida celui care a fost votat si a refuzat postul. Primaria e scoala de soferi? N am C merg cu b.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here