INCIDENT – Bâlbe ale Poliţiei maramureşene în privinţa incidentului soldat cu acroşarea unui poliţist „sub acoperire”

0
172

POLIŢIA. Incidentul din noaptea de luni, 16 ianuarie, soldat cu accidentarea unui poliţist maramureşean „sub acoperire” aflat în misiune, a adunat, până acum, trei interpretări. Una din partea civililor implicaţi (patronul unei spălătorii auto din Baia Mare şi soţia acestuia, femeia aflându-se la volanul autoturismului) şi două din partea poliţiei judeţene.

 

Incidentul s-a petrecut pe strada Grănicerilor din Baia Mare, în jurul orei 21, în zona fostei Jandarmerii. Soţii susţin că au văzut trei civili care i-au oprit în trafic şi că, ţinând cont de zona în care se aflau, precum şi de faptul că era întuneric, le-a fost teamă că e o tentativă de jaf şi au vrut să fugă. Mai mult, cei trei civili au tras-o iniţial pe femeia în vârstă de 36 de ani din autoturism, iar pe soţul acestuia, pasager, l-au lovit cu piciorul.

 

În cursul respectivei nopţi, prima reacţie a comunicatorului Poliţiei maramureşene a fost că acţiunea poliţiştilor ar fi fost premeditată, cei doi soţi fiind bănuiţi de comiterea unor infracţiuni şi era pregătit un flagrant – vezi declaraţia Florinei Meteş, purtător de cuvânt IJP Maramureş, pentru ProTV.

 

După numai câteva ore, ieri dimineaţă, poliţia şi-a revizuit semnificativ declaraţia, menţionând printr-un comunicat că a fost o acţiune „desfășurată de polițiștii maramureșeni pentru documentarea activității infracționale a unor persoane”. Din discurs a dispărut flagrantul, acţiunea fiind una de „documentare” (în cazul de faţă, filaj).

 

Certitudini: poliţistul în civil a fost internat în spital, fiind rănit la mână în urma acroşării – femeia susţine că, speriată, de „hoţi”, ar fi demarat în trombă -, iar femeia este cercetată de procurori pentru ultraj.

 

2mnews.ro



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here