INCENDIU DE PROPORŢII – Clubul Bamboo a ars în totalitate, 41 de victime internate la patru spitale din Bucureşti

0
230

VICTIME. Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. Incendiul a izbucnit în această  dimineaţă, în jurul orei 4.30 şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 3.000 mp. Clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție. Pompierii din turele libere au fost chemați la serviciu pentru a interveni.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a anunţat că s-a activat Planul Roșu de intervenție, acţionându-se cu peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea.

 

„22 de persoane care au fost transportate la spitalele din București. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineață că 41 de persoane au ajuns la spitale în urma incendiului de la clubul Bamboo.

 

La ora 8.17, ISU a anunțat că incendiul a fost stins.

 

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, clubul Bamboo nu avea autorizație de securitate la incendiu și mai fusese amendat anterior de cinci ori pentru abateri de la normele privind protecția la incendiu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here