IN MEMORIAM – Duminică, „Și mâine e o zi”, ultimul spectacol regizat la Teatrul Municipal Baia Mare de Anton Tauf

0
151

SPECTACOL. Duminică, 2 decembrie, de la ora 19, la Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare, este prezentat “Și mâine e o zi”, de Franz Xaver Kroetz, ultimul spectacol regizat de regretatul Anton Tauf pe scena teatrului băimărean.

 

“Și mâine e o zi” este un tulburător recital actoricesc al actriței Aurora Prodan, un spectacol care vorbește despre singurătate și despre speranță. Spectacolul se joacă în memoria regizorului și actorului băimărean Anton Tauf, decedat la 20 noiembrie 2018, la Cluj-Napoca.

 

Anton Tauf s-a născut la 18 aprilie 1946, în Baia Mare. A fost absovent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti, promoţia 1968, clasa prof. Beate Fredanov şi Octavian Cotescu. După absolvire, Tauf a fost angajat la Teatrul Naţional din Cluj, instituție pe care a condus-o, din postura de director, în perioada 1992-1993. A fost director al Teatrului Dramatic din Baia-Mare (în perioada 1995-2002).

 

A jucat în filmele Vifornița (1973), Ultima frontieră a morții (1979), Miracolul (1988), Încrederea (1984), Transylvania (2006) și Feedback (2006). În 2013 a fost premiat cu Premiul pentru Cel Mai Bun Actor, pentru rolul titular din spectacolul Barrymore, de William Luce (regia Tudor Lucanu), la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. În acest an, în 7 mai 2018, lui Anton Tauf i-a fost decernat premiul UNITER pentru întreaga activitate, distincție acordată anual de Senatul UNITER.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here