HOTĂRÂRE – Fostul primar din Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, va fi rejudecat în Baia Mare în dosarul „Parcometrele”

0
1546
Ovidiu Nemeș

CORUPŢIE. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au dispus rejudecarea, la Tribunalul Maramureş, cauzei în care sunt inculpaţi pentru abuz în serviciu Nemeş Ovidiu Gheorghe (fost primar al municipiului Sighetu Marmaţiei), Bărbuş Ioan (fost director economic din Primăriei Sighetu Marmaţiei) şi Dunca Diana Mihaela (fost consilier juridic al aceleiaşi instituţii).

 

Cazul se judecă din anul 2014, iar prima sentinţă, dată de Tribunalul Maramureş a fost de închisoare cu suspendare pentru Nemeş Gheorghe Ovidiu (2 ani şi jumătate), Bărbuş Ioan (2 ani şi jumătate), Dunca Daniela Mihaela (1 an şi jumătate). Conform rechizitoriului DNA, cei trei au încheiat, fără a avea o hotărâre a Consiliului Local, un contract de închiriere, cu o firmă din Oradea, a 10 automate de vânzare a tichetelor de parcare (parcometre), cauzând un prejudiciu de peste 700.000 de lei municipiului Sighetu Marmaţiei.

 

Nemeş Gheorghe Ovidiu şi Bărbuş Ioan au mai fost condamnaţi definitiv în această lună la 1 an şi jumătate, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul „Avocaţii” (au angajat avocaţi pentru o speţă în care era implicată Primăria Sighetu Marmaţiei, fără girul Consiliului Local, deşi legea prevedea expres acest lucru).

 

În urma sentinţei din dosarul „Avocaţii”, Nemeş şi Bărbuş nu mai pot beneficia de o condamnare cu suspendare, iar în cazul în care vor fi condamnaţi din nou în Baia Mare, vor executa sentinţa în penitenciar.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here