HANDBAL – Fetele de la Minaur au învins Oradea cu 41-25 și, cu ajutorul băimărencelor de la Extrem, au revenit pe locul 2, la trei puncte de lider

0
260
Ștefania Bălăceanu - CS Minaur, fază din partida CS Minaur - CSU Oradea (credit foto: Paul Ursachi, upfoto.ro)

ZI BUNĂ PENTRU BĂIMĂRENCE. Duminică, 26 februarie, departe de a fi destinată odihnei, cum se întâmplă pentru cei mai mulți dintre noi, a fost „o zi plină la birou” pentru handbalul băimărean feminin. Mai întâi dimineață, de la ora 11, într-o partidă desfășurată în sala de sport a Școlii 5 Vasile Alecsandri, fetele de la CS Extrem Baia Mare au reușit un rezultat notabil, învingând cu 33-31 (14-13) echipa de pe locul doi, CSU Reșița (turul fusese la fel de disputat, fetele noastre cedând atunci la mare luptă, cu 31-32).

 

Victoria meritorie a fetelor de la Extrem le-a impulsionat, fără îndoială, și pe sportivele de la CS Minaur, care au putut profita astfel de faptul că liderul la zi al clasamentului, CSM Slatina – 33 de puncte – a stat, iar echipa de pe locul secund, CSU Reșița – 30 de puncte, un meci mai mult disputat – tocmai ce făcuse un pas greșit în fața concitadinelor.

 

Misiunea fetelor de la Minaur nu a fost însă deloc una ușoară, ele având de înfruntat azi, de la ora 17, în sala polivalentă „Lascăr Pană”, pe CSU Oradea, o echipă aflată pe val, care venea după o serie incredibilă de șapte victorii consecutive (locul 5 în campionat, cu 21 de puncte).

 

Dar – spre lauda lor – fetele antrenate de Simona Maior-Pașca și Ioana Marta sunt perfect conștiente că nu își mai permit niciun pas greșit și și-au confirmat statutul de favorite, învingând categoric, cu 41-25 (20-13), și reușind astfel să reducă la numai trei puncte distanța față de lider și să revină pe a doua poziție a clasamentului, cu 30 de puncte. Deși au ca obiectiv promovarea în Liga Națională doar din sezonul următor, cu puțină concentrare și ceva mai mult efort, poate fetele noastre ar putea să facă pasul spre eșalonul de elită încă de acum.

 

În etapa viitoare, a 18-a – miercuri, chiar în zi de Mărțișor, CS Extrem Baia Mare (care se află pe poziția a șaptea, cu 18 puncte) întâlnește în deplasare echipa de pe locul 11 (ultimul) în clasament, ACS Chișineu-Criș, în timp ce Minaur Baia Mare stă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here