HANDBAL – Anca Polocoșer, singura băimăreancă din lotul național, își începe aventura la Campionatul European

0
833
Anca Polocoșer (foto: zerofotbal.com)

CAMPIONAT EUROPEAN. Joi, 29 noiembrie, începe ediţia 2018 a Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 -, în care se vor confrunta cele mai bune 16 echipe naționale de pe continent, eveniment sportiv organizat în şase oraşe din Franţa, până pe 16 decembrie. În lotul României a fost selecționată o singură handbalistă din Maramureș, interul stânga Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare) – aceasta a fost cooptată de la lotul B, în urma prestației de la Trofeul Carpați.

 

România, care are ca obiectiv clasarea între primele șase locuri și care este condusă de pe banca tehnică de spaniolul Ambros Martin şi de Horaţiu Paşca, se află la a 13-a prezenţă la Europene şi face parte din Grupa D, urmând să dispute meciuri cu Cehia (1 decembrie, ora 19, la Brest), Germania (3 decembrie, ora 19) şi Norvegia (5 decembrie, ora 22).

 

Cea mai bună performanţă a României la Europene este obținută în 2010, medalia de bronz – la ultima ediție, din 2016, tricolorele s-au clasat pe locul 5. Ultimele două faze ale Europenelor din acest an au loc la Paris, semifinalele pe 14 decembrie, iar finala mare şi finala mică pe 16 decembrie. Doar patru țări au titluri de campioană europeană la handbal feminin: Norvegia (7), Danemarca (3), Ungaria (1) şi Muntenegru (1).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here