FRONDĂ – CODA Maramureş: „Turcan şi Buşoi nu au atribuţii în CODA, respingem solicitarea şi ne menţinem decizia de la Sighet!”

0
483
Cristian Bușoi și Raluca Turcan - cantitate neglijabilă în PNL, după CODA Maramureș

DECIZIE. „The Nine” („Cei nouă”) e titlul unui serial tv de prin 2006 în care nouă persoane, cei mai mulţi necunoscându-se unul pe celălalt, încep să aibă legături foarte puternice între ei după ce devin victimele unui jaf de bancă eşuat.

 

În 2017, în PNL Maramureş se turnează un remake al „The Nine”, după ce nouă persoane, cei mai mulţi necunoscându-se unul pe celălalt, încep să aibă legături foarte puternice între ei după ce devin victimele unor alegeri interne cu câştigătorul cunoscut înaintea desfăşurării: Ionel Bogdan, zis „omul din subsolul preşedintelui”, după ce împreună cu prietenul său Radu Negulescu s-au lăudat prin toată ţara că ei l-au făcut pe Iohannis preşedinte cu like-urile de pe feisbuc.

 

„The Nine” de Maramureş au fost desemnaţi de conducerea centrală a PNL ca actanţi în CODA (Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor) şi sunt următorii: Călin Bota – preşedinte, Marinel Kovacs, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, Alexandru Oros, Felician Ciceu, Gheorghe Bârlea, Felician Cerneştean, Gheorghe Marian şi Constantin Boloş – membri. După ce CODA Maramureş a decis dizolvarea conducerii PNL Sighetu Marmaţiei – pentru că Daniela Oniţa Ivaşcu, preşedinta interimară a filialei, a îndrăznit să anunţe că-l va contracandida pe „omul din subsolul preşedintelui” -, conducerea centrală a PNL a solicitat să se revoce această decizie.

 

„Judecata” cazului a avut loc astăzi, când preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a trimis şi un „emisar” (în persoana deputatului Viorica Cherecheş) la şedinţa CODA Maramureş pentru a se asigura că au fost bine înţeleşi în cererea de revocare a deciziei care a stârnit atâtea controverse. În mod normal, soluţionarea avea un singur deznodământ, pentru că şi-n politică e ca-n armată: ordinul se execută, nu se discută.

 

Numai că „The Nine” de Maramureş şi-au arătat muşchii politici de bărbaţi puternici şi stăpâni pe deciziile lor, care-s de-o importanţă covârşitoare pentru planetă (eu acum, când scriu asta, râd în hohote doar gândindu-mă cum se va termina toată această tevatură), şi au spus: „Turcan şi Buşoi (n.red., secretarul executiv al PNL, cel care a semnat solicitarea „centrului”) nu au atribuţii în CODA Maramureş. Noi credem că am luat o decizie corectă şi o menţinem!”.

 

Aşadar, deocamdată, PNL Sighet e condusă de cei numiţi de CODA Maramureş. Ca un prea vechi observator al fenomenului anticipez că pentru foarte-foarte puţin timp.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here