FOTBAL – Până în toamna acestui an, terenul II de lângă Stadionul „Viorel Mateianu” va fi reabilitat și transformat într-unul cu suprafață sintetică

0
573

INVESTIȚIE. Până în toamna acestui an, municipalitatea Băii Mari vizează finalizarea unei investiții considerate importante pentru relansarea fotbalului băimărean, respectiv reabilitarea și transformarea în suprafață sintetică a terenului 2, cel din imediata apropiere a Stadionului Viorel Mateianu, fosta „Arenă de fotbal” și apoi „23 August”, inaugurat în urmă cu aproape 90 de ani, la 9 aprilie 1929 – tot acolo s-a desfășurat, în august 1929, primul meci internațional, Clubul Sportiv Baia Mare remizând, 4-4, cu formația austriacă Metalul-Sturm Sanct Polten.

 

Dacă pentru reabilitarea stadionului costurile se ridică la aproximativ 5 milioane de euro (conform unui Studiu de Fezabilitate din 2015) și încă stă sub semnul întrebării decizia reabilitării sale (a existat o tentativă anul trecut, prin finanțare de la Compania Națională pentru Investiții) sau edificarea unui nou stadion (în zona Meda-Pirită), prețul estimat al transformării terenului de antrenament (edificat inițial cu suprafață de zgură) într-unul cu suprafață sintetică este mai accesibil – anul trecut, fostul arbitru FIFA Cristi Balaj, președinte al AJF Maramureș, a manifestat dorința modernizării acestui teren printr-o finanțare de 150.000 de euro de la Federația Română de Fotbal.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here