FINANȚARE – Contract de 4,8 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului din stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag

0
786
Mihai Ivaszuk și Marcel Boloș

MODERNIZARE. După aproape două luni de așteptare, în stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag a fost semnat cel mai mare contract de finanțare din istoria localității, în cuantum de 22,4 milioane de lei (echivalentul a 4,8 milioane de euro). Evenimentul a avut loc marți, 29 mai, ora 16, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Ocna Șugatag și în prezența a doi reprezentanți ai Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest – directorul general Marcel Ioan Boloș și Alexandra Cătană, expert tehnic în managementul proiectelor.

 

Finanțarea proiectului “ELOS – excelență în turism”, obținută prin Programul Operațional Regional (POR), va fi folosită exclusiv pentru „asfaltarea a 27 de străzi, modernizarea sistemului de iluminat public, realizarea a 4 kilometri de piste de biciclete, realizarea a 2 kilometri de pistă de alergare, amenajarea pieței, crearea de noi locuri de parcare”, după cum a explicat primarul Mihai Ivaszuk.

 

Acesta a subliniat faptul că administrația locală se confruntă cu „cea mai importantă investiție pentru stațiunea Ocna Șugatag”, a cărei finanțare a fost obținută cu eforturi susținute din partea mai multor angajați ai Primăriei, și că acum, principala preocupare este ducerea la bun sfârșit a proiectului care va avea ca finalitate transformarea localității într-o stațiune care se va apropia ca facilități urbane de standardele de calitate europene și de așteptările turiștilor care vizitează stațiunea balneoclimaterică.

 

Și directorul general ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, a subliniat faptul că finanțarea obținută de micuța localitate maramureșeană (din care 98% reprezintă finanțare nerambursabilă și 2% cofinanțarea beneficiarului) este una însemnată, „aceasta depășind de șapte ori bugetul local anual al Ocnei Șugatag”. De altfel, primarul Ivaszuk și-a și anunțat echipa de implemntare a proiectului că peste două săptămâni se vor deplasa la Cluj-Napoca, la un trainig cu specialiștii ADR Nord-Vest, pentru eliminarea oricărui risc ca proiectul să nu fie unul reușit.

 

Proiectul se va concretiza prin amenajarea arhitecturală a Pieței 1 Decembrie, pietonalizarea zonei, crearea de spatii de agrement și relaxare, reabilitarea și modernizarea tuturor străzilor din localitate, crearea unei aleii pietonale suprapuse pe strada 1 Decembrie, amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de piste de biciclete, modernizarea sistemului de iluminat public pe toate străzile din stațiune, crearea și iluminarea ornamentală a spațiilor verzi și de agrement (vor fi create îndeosebi în zona adiacentă străzii Lacurilor, dar și o zona belvedere la intersecția străzii Dragoș Vodă cu strada 1 Decembrie). Întregul proiect vizează modernizarea și creșterea notorietății și atractivității stațiunii balneoclimatice Ocna Șugatag.

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here