FINANȚARE – Contract de 4,8 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului din stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag

0
316
Mihai Ivaszuk și Marcel Boloș

MODERNIZARE. După aproape două luni de așteptare, în stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag a fost semnat cel mai mare contract de finanțare din istoria localității, în cuantum de 22,4 milioane de lei (echivalentul a 4,8 milioane de euro). Evenimentul a avut loc marți, 29 mai, ora 16, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Ocna Șugatag și în prezența a doi reprezentanți ai Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest – directorul general Marcel Ioan Boloș și Alexandra Cătană, expert tehnic în managementul proiectelor.

 

Finanțarea proiectului “ELOS – excelență în turism”, obținută prin Programul Operațional Regional (POR), va fi folosită exclusiv pentru „asfaltarea a 27 de străzi, modernizarea sistemului de iluminat public, realizarea a 4 kilometri de piste de biciclete, realizarea a 2 kilometri de pistă de alergare, amenajarea pieței, crearea de noi locuri de parcare”, după cum a explicat primarul Mihai Ivaszuk.

 

Acesta a subliniat faptul că administrația locală se confruntă cu „cea mai importantă investiție pentru stațiunea Ocna Șugatag”, a cărei finanțare a fost obținută cu eforturi susținute din partea mai multor angajați ai Primăriei, și că acum, principala preocupare este ducerea la bun sfârșit a proiectului care va avea ca finalitate transformarea localității într-o stațiune care se va apropia ca facilități urbane de standardele de calitate europene și de așteptările turiștilor care vizitează stațiunea balneoclimaterică.

 

Și directorul general ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, a subliniat faptul că finanțarea obținută de micuța localitate maramureșeană (din care 98% reprezintă finanțare nerambursabilă și 2% cofinanțarea beneficiarului) este una însemnată, „aceasta depășind de șapte ori bugetul local anual al Ocnei Șugatag”. De altfel, primarul Ivaszuk și-a și anunțat echipa de implemntare a proiectului că peste două săptămâni se vor deplasa la Cluj-Napoca, la un trainig cu specialiștii ADR Nord-Vest, pentru eliminarea oricărui risc ca proiectul să nu fie unul reușit.

 

Proiectul se va concretiza prin amenajarea arhitecturală a Pieței 1 Decembrie, pietonalizarea zonei, crearea de spatii de agrement și relaxare, reabilitarea și modernizarea tuturor străzilor din localitate, crearea unei aleii pietonale suprapuse pe strada 1 Decembrie, amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de piste de biciclete, modernizarea sistemului de iluminat public pe toate străzile din stațiune, crearea și iluminarea ornamentală a spațiilor verzi și de agrement (vor fi create îndeosebi în zona adiacentă străzii Lacurilor, dar și o zona belvedere la intersecția străzii Dragoș Vodă cu strada 1 Decembrie). Întregul proiect vizează modernizarea și creșterea notorietății și atractivității stațiunii balneoclimatice Ocna Șugatag.

 

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ