FINAL DE ANCHETĂ – De ce a deraiat trenul 4313 în apropiere de Baia Mare

0
322

MOTIV. Trenul Regio 4313, care circula pe relaţia Satu Mare – Baia Mare, a deraiat în dimineaţa zilei de 15 martie, în jurul orei 9.45, între staţiile Buşag şi Baia Mare (mai exact la 3 kilometri de staţia finală, Baia Mare). În urma unei anchete a specialiştilor de la Ministerul Transporturilor s-a stabilit cauza care a determinat ieşirea de pe şine a trenului cu pasageri.

 

Conform anchetatorilor, rezervorul ultimului vagon s-a desprins, însă garnitura a continuat deplasarea încă 300 de metri, după care a sărit de pe şine. Din fericire, incidentul feroviar nu s-a soldat cu victime şi toţi pasagerii afectaţi de incident şi-au continuat călătoria spre Baia Mare cu un microbuz pus la dispoziţie de CFR.

 

Linia ferată şubredă care face parte din infrastructura feroviară este însă motivul criticat cel mai des de cunoscători, aceştia susţinând că degradarea continuă se repercutează direct asupra vitezei comerciale a trenurilor şi a limitelor de tonaj, generând reducerea activităţii de transport feroviar şi a aportului companiilor în economia naţională.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here