FĂRĂ NUMĂR – Aproape o jumătate de milion de euro din banii orașului pentru Sărbătoarea Castanelor

0
1572

CASTANE. Sărbătoarea Castanelor, devenită Festival în perioada recentă, va fi finanțată cu 2,3 milioane de lei din bugetul local al municipiului Baia Mare. Cei aproape o jumătate de milion de euro din pușculița publică a orașului vor fi cheltuiți într-o perioadă de timp care a fost redimensionată de la an la an.

 

Ediția din 2018 a festivalului Castanelor va avea loc pe durata a trei săptămâni, între 17 septembrie și 7 octombrie, depășind de trei ori Saturnaliile romane – în acest ritm, Baia Mare va reuși, probabil chiar de anul viitor, să dea o nouă interpretare parangheliilor publice, care vor avea o durată de o lună.

 

Din 1993 și până în 2014, sărbătoarea Băii Mari s-a numit „Sărbătoarea Castanelor” (eveniment gândit de fostul edil Cristian Anghel și botezat așa de soția acestuia). Din 2015, primarul Cătălin Cherecheș a decis că sărbătoarea să se numească Festivalul Castanelor.

 

În anul în care Cherecheș n-a putut organiza sărbătoarea orașului din motive de penitenciar, în 2016, administrația publică locală a alocat doar 200.000 de lei manifestării. Anul trecut s-a alocat 690.000 de euro pentru Festivalul Castanelor, pentru celebrarea revenirii lui Cherecheș la timona urbei, și s-a anunțat venirea lui Goran Bregovic. N-a venit, paranghelia, care trebuia să se desfășoare în perioada 21-24 septembrie, a fost reprogramată pentru 5-8 octombrie, dar banii s-au cheltuit. Să dăm cep distracției!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here