FAPT – Din cele 76 de UAT-uri din Maramureș, doar 48 au accesat cereri de finanțare pentru întabularea gratuită a proprietăților

0
1029

NICI GRATIS? Din cele 76 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș, doar 63% (adică 48 de primării) au solicitat statului finanțarea întabulării proprietăților (terenuri și clădiri). Conform reglementărilor, în acest an, prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, primăriile pot primi o sumă nerambursabilă de până la 160.000 de lei pentru a-și înregistra proprietățile la Cadastru și Cartea Funciară.

 

Din cele 48 de primării din Maramureș interesate să-și rezolve gratuit situația cadastrală, doar 20 au solicitat suma maximă la care aveau dreptul: Bârsana, Botiza, Budești, Coaș, Giulești, Groși, Ieud, Leordina, Ocna Șugatag, Poienile Izei, Remeți, Rona de Sus, Săcel, Săpânța, Sighetu Marmației, Șomcuta Mare, Strâmtura, Tăuții Măgherăuș, Ulmeni și Vișeu de Sus.

 

Celalte 28 de primării au solicitat sume cuprinse între 20.000 de lei (Bogdan Vodă) și 155.000 de lei (Seini). Suma totală solicitată de primăriile din Maramureș putea fi de 12,16 milioane de lei (echivalentul a peste 2,5 milioane de euro), dar a fost de doar 5,34 milioane de lei (echivalentul a 1,1 milioane de euro).

 

Care sunt rațiunile pentru care 28 de primării din județ cărora li s-a oferit suma de 160.000 de lei pentru a-și rezolva problemele cadastrale și de întabulare a proprietaăților nu au solicitat finanțarea nerambursabilă, doar primarii respectivelor localități știu. 2mnews vă pune la dispoziție (în fotografie) lista completă a primăriilor și a sumelor pe care acestea le-au solicitat.

 

Dacă nu regăsiți localitatea dumneavostră în listă, înseamnă că face parte din cele 28 care nu au accesat această finanțare nerambursabilă și poate vă întrebați primarul de ce nu a făcut-o.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here