FAPT – Cât de prost sunt plătiți maramureșenii: ultimii la nivel național

0
738

STUDIU. Conform unui studiu al PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni) referitor la dinamica pieţei muncii aferent anului 2017, județul Maramureș este pe primul loc în clasamentul național al contractelor de muncă individuale salarizate cu salariul minim pe economie.

 

Practic, 65,12% din totalul angajaţilor din Maramureș câştigă salariul minim pe economie. Comparativ cu 2016, procentul maramureșenilor plătiți cu salariul minim pe economie este în creștere îngrijorătoare, în urmă cu doi ani 59,06% dintre salariații din județ câștigând salariul minim pe economie. Cele mai dezvoltate județe din punct de vedere economic au o pondere de salariați care sunt remunerați cu salariul minim pe economie de aproximativ 35%.

 

În același registru, în Maramureș, în 2017, media salarială este cu 28,73% sub media națională, județul situându-se pe locul 3 de la coada clasamentului, după Vrancea și Suceava. În 2016, doar 8,08% dintre salariații din Maramureș (adică mai puțin de 1 din 10!) câștigau peste salariul mediu înregistrat la nivel național.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here