EXERCIŢIU – Joi, în Maramureş vor suna sirenele de alarmare în situaţii de protecţie civilă

0
756
Joi, exercițiu de alarmă în Maramureș

TESTARE. Joi, 20 aprilie, vor suna sirenele din judeţul Maramureş, în cadrul unui amplu exerciţiu pentru testarea şi verificarea echipamentelor din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a explicat că vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie, particularizate cu sintagma „exerciţiu”, şi le recomandă cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările specialiştilor pentru situaţii de urgenţă.

 

Maramureşenii vor auzi semnalul de alarmare în intervalul orar 10-15. Sirenele au tonalităţi diferite în funcţie de situaţia pe care o anunţă (alarmă la dezastre, prealarmă aeriană, alarmă aeriană, încetarea alarmei), semnalul compunându-se din sunete cu durata cuprinsă între 4 secunde şi 2 minute.

 

Mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite va fi declanşat şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. De asemenea, vor fi verificate fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here