EXCLUSIV – Gabriel Tămâian îl înlocuiește în funcția de director al APM Maramureș pe Daniel Nicula, fratele prietenei președintelui Consiliului Județean, impus în funcție de Zetea

0
2108
Gabriel Tămâian

SCHIMBARE. Lovitură de teatru la  Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș după accidentul ecologic cauzat de compania Remin pe râurile Lăpușel și Someș: de la centru (adică din București, direct de la Agenția Națională) s-a decis schimbarea din funcție a tânărului Daniel Nicula, propulsat în august 2017, după transferul fostului șef, Alexandru Cozma, în funcția de subprefect. Nicula a fost promovat, brusc, din funcția de consilier  în cadrul Serviciului Implementare Politici Mediu în cea de director. La vremea respectivă am consemnat și calitatea principală a tânărului urcat cu elevatorul în cea mai importantă funcție de la Mediu: era fratele prietenei președintelui Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Astăzi, Gabriel Tămâian, fostul director executiv interimar dinaintea numirii politice a lui Alexandru Cozma, a fost numit din nou la șefia instituției, cel mai probabil cei care conduc Agenția Națională pentru Protecția Mediului (culmea, colegi politici cu Gabriel Zetea) au considerat că tânărul Nicula este depășit de situație, accidentul ecologic cauzat de deversarea unei cantități însemnate de sterilul minier în râurile din județ fiind gestionat cum nu se poate mai prost.

 

Conform legislației din domeniu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureș este condusă de un director executiv numit prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here