EXCLUSIV – Fabrică germano-chineză pentru componente de automobile electrice, în Maramureş

0
1308

INVESTIŢIE. O firmă germano-chineză, al cărei identitate e deocamdată ţinută în secret, a făcut o ofertă administraţiei publice din Tăuţii Măgherăuş pentru achiziţia a 6 hectare de teren din proprietatea oraşului. Terenul este situat în zona Aeroportului Internaţional care, deocamdată, poartă numele municipiului Baia Mare – denumirea acestuia va fi, într-un viitor apropiat, Aeroportul Internaţional Maramureş, aşa cum a anunţat în premieră 2mnews.

 

Surse economice informate ale 2mnews, implicate în tranzacţie, susţin că acest joint venture (companie mixtă/asociere în participaţiune) va dezvolta un bussines axat pe producţia de componente – se pare că baterii – pentru un model de automobil electric (vehicul cu emisii zero propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursă electrica). În fază iniţială se prognozează angajarea a 250 de angajaţi.

 

În 2015, cu ocazia vizitei preşedintelui PSD Liviu Dragnea în China, la invitaţia vice-premierului chinez Zhang Gaoli, s-au pus bazele unui proiect de anvergură pe care chinezii îl vor implementa în România: construcţia unei uzine auto (s-a anunţat că acesta va fi amplasată la Jucu, în locul fostei fabrici Nokia şi că ar urma să aparţină firmei auto Fudi Motorworks Holding care avea în plan producţia a 100.000 de maşini electrice pe an).

 

Tot atunci, chinezii au anunţat că prospectează alte locuri din apropierea Clujului pentru a putea construi o uzină de baterii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here