EXCLUSIV – Australienii de la Okapi Resources Limited au oferit 200 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni de la Remin SA!

0
1910

TRANZACȚIE. Ofertă de ultimă a oră a reprezentanților companiei miniere australiene Okapi Resources Limited făcută reprezentanților Ministerului Economiei (care deține compania Remin SA): 200 de milioane de euro (atât cât înseamnă datoriile companiei) pentru 50% + 1 din acțiuni. Asta ar însemna că devin acționari majoritari.

 

Pentru că Ministerul Economiei nu poate vinde compania, aceasta aflându-se în insolvență, iar procesul se judecă în Timișoara, avocații companiei australiene au solicitat intervenție în proces și vor anunța magistrații și pe cei care administrează activitățile Remin SA (administratorului special – dr. av. Manuela Sîrbu – şi administratorii judiciari – Pareto Grup IPURL – Liliana Iancu – și Pro Insolv IPURL – Ioan Coman) că plătește 200 de milioane de euro, cumpărând toate creanțele companiei statului.

 

În mod normal, niciun administrator special și judiciar nu poate să respingă o ofertă de achitare a creanțelor pe care o are compania statului. După acest pas, unicul creditor al Remin va fi Okapi Resources Limited care va putea desemna, conform legii, schimbarea administratorului judiciar. Ce înseamnă asta? Că administratorul judiciar numit de compania australiană poate decide altă strategie de a ieși din insolvență decât până acum. De exemplu, exploatarea. Minele din Cavnic, de exemplu, dețin acorduri de mediu și exploatare în vigoare (unul expiră în 2020, celălalt în 2021). În consecință, acestea se pot redeschide. Și unde au fost recent cei de la Okapi Resources Limited (așa cum v-a anunțat 2mnews)? În Cavnic.

 

Surse credibile 2mnews, apropiate de tranzacția care se pregătește chiar în acest moment, susțin că australienii vor să redeschidă două mine subterane și una de suprafață în Cavnic. De aceea fac orice pentru a-și atinge dezideratul. Scrisoarea de garanție bancară deja a fost emisă. Tic-tac… Sigur, în aceste condiții, oferta Primăriei Baia Mare de a cumpăra sediul administrativ și hotelul Maramureș, ambele imobile deținute de Remin, ar fi respinsă din start.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here