EXCLUSIV – Adevărul despre demisia primarului interimar Marinel Rob: a renunţat ieri pentru a fi ales astăzi din nou ca primar interimar

0
484
Primar interimar, dr. ing. Marinel Rob

STRATEGIE. Pe principiul deja impus de 2mnews „Aflaţi ceea ce se întâmplă înainte de a se întâmpla”, uite, vă spunem cu 5 ore înainte de a se afla oficial adevărul despre demisia primarului Marinel Rob. Ştim că pentru unii e chiar dureros să se găsească alţii, mereu aceiaşi, care să deconspire fapte viitoare fără să deie-n bobi, dar cineva trebuie să-şi asume şi asta – sincer, sper că asta n-a durut prea tare.

 

În acest moment, în Baia Mare este în plină desfăşurare Campionatul mondial al convocărilor extraordinare, astăzi, de la ora 15, fiind programată a patra şedinţă de acest tip a Consiliului Local (CL) Baia Mare din ultimele două săptămâni. În ultimele 13 zile, Baia Mare a fost convocat CL în şedinţă extraordinară în 3, 6, 13 şi 16 februarie (una dintre şedinţe a fost revocată, iar una a nu a întrunit cvorumul legal), fapt care include forul legislativ al municipiului în Guiness Book.

 

Oficial, şedinţa a fost convocată de primarul interimar Marinel Rob (Coaliţia pentru Baia Mare) pentru o bagatelă: reorganizarea comisiilor de specialitate din CL – care nu e o urgenţă de grad „0” pentru a justifica convocarea unei „extraordinare”. Apoi, unii au anunţat că a demisionat şi şi-au creat tot felul de strategii fantasmagorice. Care este adevărul? O anticipaţie.

 

Într-adevăr, Marinel Rob a demisionat ieri la exercitarea atribuţiilor de primar şi, conform legii va redeveni viceprimar. Mişcarea nu e dramatică şi nici ireversibilă şi a fost impusă, din nou, de primarul suspendat Cătălin Cherecheş. Motivul: să scape de atribuţiile de viceprimar interimar pe care le are în acest moment Cristian Niculescu Ţâgârlaş (PNL). Renunţând Rob la mandatul de primar interimar şi redevenind viceprimar, Niculescu Ţâgârlaş îşi pierde de facto atribuţiile pe care le avea cu titlu interimar, doar pentru că unul dintre viceprimarii aleşi (Rob) a fost „promovat” ca primar interimar.

 

După anunţul retragerii lui Rob din funcţia de primar interimar, consilierii trebuie să aleagă dintre cei doi viceprimari Noemi Vida (UDMR) şi… Marinel Rob (Coaliţia pentru Baia Mare) un nou primar interimar. Va fi ales tot Rob („care e cel mai capabil”, eu aici am râs copios, vă mărturisesc). Aşadar, nimic dramatic. Rob a demisionat, redevine viceprimar, implicit Niculescu Ţâgârlaş redevine „doar” consilier local, Rob este ales primar interimar şi la şedinţa (ordinară, sper) viitoare va fi ales un alt consilier căruia i se vor delega cu titlu interimar atribuţiile viceprimarului. S-a înţeles, da? În cărţi, zic unele surse politice că ar fi consilierul PMP Florin Creţ, dar situaţia nu a fost stabilită în sânul generos al celor care conduc oraşul în halul ăsta, Coaliţia lui Cherecheş.

 

Cu drag…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here