EVENIMENT – Violoncelistul Adrian Naidin, în premieră la Baia Mare și Târgu Lăpuș

1
304
Adrian Naidin și Eugen Amarandei (foto: Gabriela Alba)

SPECTACOL. Poveste de iarnă în Maramureș, spusă șoptit pe un violoncel rebel, strunit de un muzician care și-a sedus publicul cu o voce excepțională, cu delicatețea unui suflet de poet și cu acea forță legendară care i-a adus supranumele de Pavarotti al României. Aplaudat pe cele mai importante scene din țară, cel mai recent proiect al artistului Adrian Naidin – o colaborare cu Ionuț Micu, bateristul de la Compact -, va fi prezentat în premieră la Satu Mare (6 decembrie), Baia Mare (7 decembrie) și Târgu Lăpuș (8 decembrie).

 

“Violoncelistul Adrian Naidin e un tăvălug, un vârtej, un bulgăre de foc… muzica clocotește în el, are un neastâmpăr de Ariel, e ca un om-orchestră, cântă în același timp mai multe cântece și povestește ce cântă, făcând educație muzicală publicului, ca un rapsod sui-generis. Vocea lui frumoasă, pe care ar invidia-o orice cântăreț de operă, nu este doar o voce naturală, este o voce cultivată, extrordinar de rafinată, iar esența acestui artist este Poezia. Îl cântă ca nimeni altul pe Nichita Stănescu, dar și pe alți poeți. Dincolo de toate, Adrian Naidin se cântă mai ales pe sine…”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Halo! ce clocoteste? ..nici vorba.este un simplu instrumentist care s.a luat dupa Lese Grigore si-a incercat sa.l copieze vocal. Amalgamul facut de el pt.cunoscatori este nimic, pentru altii este un mare artist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here