EVENIMENT – Municipalitatea se pregătește să aloce peste 255.000 de euro pentru ceremonia de deschidere a anului „Baia Mare, Capitala Tineretului din România”

1
482

BUGET PUBLIC. Asta e din ciclul „Vă spunem acum ce o să vi se întâmple” – vă rog să interpretați corect, asta nefiind o aroganță profesională, ci o performanță. În 2 mai e ziua mondială a tineretului, știm cu toții. Ce n-am știut cu toții, dar aflăm acum e că în Baia Mare, urbe extrem de bogată și generoasă cu evenimentele publice (organizate cu din la fel de generosul buget public), care începând de la acea dată îndeplinește și funcția de Capitală a Tineretului din România (în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019), se organizează un eveniment de amploare.

 

Respectivul eveniment dă cep manifestărilor care se vor derula pe perioada unui an, adică e ceremonia de deschidere a anului în care Baia Mare va deține titulatura de Capitală a Tineretului din România. Suma care va fi alocată de la bugetul public al anului 2018, exclusiv pentru această festivitate, este de 1,19 milioane de lei (echivalentul a peste 255.000 de euro).

 

Finanțarea primită de orașele care câștigă titlul de Capitala Tineretului din România este una modestă, adică 50.000 de euro, bani oferiți de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului național Capitala Tineretului din România. Pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, principala resursă de finanțare a evenimentelor constă în bugetele publice ale autorităților locale și județene, ale organizațiilor neguvernamentale de tineret, ale grupurilor informale de tineri, precum și ale instituțiilor și mediului de afaceri. Asta pe hârtie, în practică, banii vin, cu predilecție, din bugetele locale.

 

#UTurn, conceptul orașului Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați  să rămână și să se implice în comunitate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here