EVENIMENT – Marcel Iureș vine în Baia Mare pentru promovarea filmului „Octav”

0
381
Marcel Iureș și Alessia Tofan, scenă din filmul „Octav” (foto: Adi Marineci)

CINEMA. Actorul Marcel Iureș, regizorul Serge Celebidachi, actrița Alessia Tofan (fetița care are rolul principal feminin din film) și producătoarea Cristina Dobrițoiu vin mâine, 27 octombrie 2017, în Baia Mare pentru promovarea lung-metrajului „Octav”, care va avea o proiecție specială, la Cinema Dacia, de la ora 19.

 

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

 

„Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, îi are în distribuție pe Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan etc. și a fost selecționat în prestigiosul Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema.

 

Evenimentul de vineri își propune să facă cunoscut publicului din Baia Mare un film aparte în peisajul cinematografic românesc, filmul reprezentând o „declarație de celebrare a vieții”, care transpune o serie de imagini calde despre România.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here