EVENIMENT – În Șomcuta Mare, tradiționala expoziție-concurs cu vânzare de ovine și caprine din rase valoroase

0
252

ZOOTEHNIE. Duminică, începând cu ora 10, în orașul maramureșean Șomcuta Mare debutează cea de XI-a ediția a expoziției cu vânzare a ovinelor și caprinelor, organizatorii anunțând prezența a peste 40 de crescători din județ, precum și a unor reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de ovine din ţară și ai instituţiilor judeţene din sectorul agricol. Aceștia vor prezenta peste 500 de exemplare de berbeci, oi-mame, mioare, miori şi tineret născute în acest an, evenimentul fiind și unul de tip concurs, în care se vor premia cele mai valoroase exemplare.

 

Organizatorii manifestării sunt Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Maramureşul” (condusă de Gheorghe Buda, care este și primarul orașului), Consiliul Local şi Primăria Şomcuta Mare, pentru buna desfășurare a evenimentului dându-și concursul și Centrul Regional de Zootehnie 6 Nord-Vest şi Oficiul Judeţean de Zootehnie Maramureş.

 

Principalele obiective ale tradiționalei expoziții de ovine și caprine din Șomcuta Mare constau atât din oferirea spre vânzare a unor exemplare valoroase, cât şi informațiile privind dezvoltarea afacerilor din sistemul zootehnice, oferite crescătorilor de specialiştii invitați la eveniment.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ