EVENIMENT EDITORIAL – Lansarea volumului „Picături de timp. Fărâme de veşnicie”, autor Octavian Butuza

0
625
Octavian Butuza

CARTE. Miercuri, 31 mai, de la ora 13, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, are loc lansarea volumului „Picături de timp. Fărâme de veşnicie” (Editura Eurotip, 2017), autor Octavian Butuza. Volumul este constituit din emisiuni tv realizate de cunoscutul jurnalist în perioada 2013-2015.

 

Octavian Butuza – „Durerea ca o vindecare”: „Pentru mine, a scrie, a realiza emisiuni, înseamnă a fi între oameni. Nu-mi pot zăvorî sufletul asemeni unei monade ermetice. Praful se aşterne, nestingherit, şi într-o încăpere fără ferestre. Dezolantă privelişte a pustiului. Libertatea de a fi cinstit, iată sensul adevăratei libertăţi. Mai ales în zilele noastre, când omenirea este un uriaş strugure de lacrimi ce se împrăştie în Univers. Caut să adâncesc priceperile şi preocupările mele. Atâtea câte şi cum sunt… Tot ceea ce fac este o oglindire a fiinţei mele şi nu pot sã fiu mai mult decât sunt…”.

 

Octavian Butuza s-a născut în 2 iunie 1957, în Baia Mare. A debutat în 1982, cu poezie, în revista Tribuna. Colaborări în publicaţiile Tribuna, Flacăra, Tomis, Familia, Convorbiri literare, Ramuri, Cotidianul, Evenimentul zilei,  Pentru  socialism, Graiul Maramureşului, Clipa, Glasul Maramureşului, Opinia, Pro Unione, Informaţia zilei de Maramureş, (H)Ora locală a Maramureşului.

 

A realizat filmele documentare „Maramureş, dragostea mea” (1994) şi „Maramureş, pecete de etern” (1995). Premiul pentru poezie la Festivalul naţional al  cenaclurilor literare „Vasile Lucaciu” – Cicârlău (1986),  Premiul pentru cel mai bun reportaj de televiziune la concursul „Cel mai bun ziarist” (1995), Premiul juriului la Festivalul-concurs „Alină-te dor, alină” (1996), Premiul pentru carte de reportaj la „Cărţile anului 1997” – Baia Mare.

 

A publicat mai multe volume, printre care: „În inima Cetăţii” (1996), „Fericirea ca o rană” (1997), „Durerea ca o vindecare” (1998), „În căutarea luminii” (1999), „Credinţă şi dragoste” (2007).

 

Octavian Butuza s-a sinucis în 28 iulie 2016, lăsând în urmă o scrisoare de adio – „Scrisoare de bun rămas, pe toţi iertîndu-i şi, tuturor, cerîndu-le iertare”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here