EVENIMENT – Doi meșteri populari maramureșeni expun la Salonul Internaţional de Artă Naivă

0
232
Foto: cultura-traditionala.ro

ARTĂ NAIVĂ. Doi meșteri populari maramureșeni expun la Salonul Internaţional de Artă Naivă „Policarp Vacarciuc”, desfășurat la Galeria de Artă a Ateneului din Iași. Manifestarea este organizată de revista „Galeria naivă” și are printre participanți artiști din Brazilia, Columbia, Germania, Israel, Italia, Ungaria și România.

 

Cioplitorul în lemn Şerban Nicolae (59 de ani, în fotografie) din satul lăpușan Rogoz și Dumitru Florea din Groşi (deja un participant “tradițional” la acest eveniment), sunt cei doi maramureșeni din 15 artiști români invitați să expună lucrări la a VII-a ediție a Salonul Internaţional de Artă Naivă din Iași, care va fi deschis publicului până în 9 septembrie.

 

Conform organizatorilor, lumea artei naive, născută „odată cu apariţia primelor desene de pe pereţii peşterilor, şi-a păstrat în ciuda vremii ce a trecut, aceeaşi etichetă, ca fiind creaţia unora ce nu au studiat tehnici de creaţie, chiar dacă la ora actuală sunt numeroase forme de învăţământ în domeniul artistic, de la studii primare până la cele universitare, adepţii acestui gen de artă pictează liber sub instinctul sufletului”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here