EVENIMENT – „Balul Inimilor” strânge din nou comunitatea băimăreană în scopuri caritabile

0
446

BALUL INIMILOR. În 23 februarie, începând cu ora 19, Clubul Rotaract TEAM invită comunitatea băimăreană la cea de-a V-a ediție a evenimentul caritabil „Balul Inimilor”. În acest an, fodurile strânse cu ocazia evenimentului vor fi folosite pentru achiziționarea unui autoturism necesar deplasării personalului medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș pentru colecta mobilă de sânge de pe raza județului.

 

Ce vor să facă și ce au făcut

 

De peste șapte ani Rotaract TEAM Baia Mare luptă pentru a face donarea de sânge accesibiă și confortabilă. Anul acesta fondurile stânse vor sprijini creșterea numărului donatorilor prin creșterea accesibilității procesului de donare.

 

,,Am întâlnit mulți donatori care și-au exprimat dorința de a dona, dar care nu aveau posibilitatatea de a se deplasa mereu la Centrul de Transfuzie Sanguină, în Baia Mare. Sunt localități în județul nostru care se află la peste 100 km de Baia Mare, iar donatorii fac mai bine de 2 ore pe drum (doar dus), pentru a face o faptă bună. Achiziționarea autoturismului ar rezolva această problemă”, a explicat argumentul scopului ediției din 2019 Brian Cristian, președintele Rotaract Baia Mare TEAM.

 

Cele patru ediții de până acum au reușit deja să transforme ,,circuitul donatorului” de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, prin renovarea unui grup sanitar, renovarea și estetizarea sălilor destinate donatorilor, înlocuirea unor piese de mobilier, achiziționarea unui scaun special pentru afereză și a unui agitator de trombocite și o camera climatică.

 

Cum participi

 

Evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să se alăture cauzei, și va avea în program momente artistice, o tombolă și o licitație cu obiecte de artă sau articole sportive cu autograf. Participarea la eveniment se face pe bază de donație (300 lei/pereche sau 200 lei/persoană). Înregistrarea se poate face online, accesând link-ul: https://www.rotaractteam.ro/en/balul-inimilor-2019/ sau contactând clubul Rotaract TEAM Baia Mare.

 

Pentru cei care doresc să se implice și să susțină cauza, dar nu pot fi prezenți la eveniment, se pot face donații online accesând link-ul: https://oameni.sprijina.ro/cauze/doneaza-sange-salveaza-vieti-1.

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here