EVENIMENT – Baia Mare, unul dintre cele trei orașe din România unde se prezintă Săptămâna Filmului Rus

0
341

CINEMATOGRAFIE. În perioada 9-11 noiembrie, în Baia Mare au loc proiecții ale unor filme rusești, evenimentul făcând parte din Săptămâna Filmului Rus, un festival anual inclus în Zilele Culturii Ruse în România. Manifestarea, care va avea loc doar în trei orașe din România – București (25-28 octombrie), Cluj-Napoca (8-11 noiembrie) și Baia Mare.

 

Săptămâna Filmului Rus prezintă nu filme vechi, ca și până acum, ci filme din noul val al cinematografiei ruse, realizate între anii 2016-2018, decizia fiind generată de în acest an se împlinesc 140 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Federaţia Rusă. Evenimentul va fi deschis cu pelicula regizorului Dmitriy Kiselev, „Vremea celor dintâi” – “Vremya pervykh” (2017).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here