EVENIMENT – 40 de fotografii din Maramureş, prezentate la Bruxelles, de Ziua Europei

0
791

ARTĂ FOTOGRAFICĂ. Luni, 6 mai, de la ora 19, în sala de spectacole a Centrului Cultural Wolubilis din Bruxelles, Primăria Woluwe-Saint-Lambert şi Institutul Cultural Român prezintă, cu ocazia celebrării Zilei Europei (9 mai), expoziţia-foto “Maramureş, ţară veche, ţară nouă” a fotografului Florin Andreescu.

 

În fiecare an, Primăria Woluwe-Saint-Lambert organizează Ziua Europei printr-o serie de evenimente dedicate ţării care exercită Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului.

 

Despre expoziție

 

Expoziția cuprinde 40 de lucrări color, cu explicaţii în limbile română, franceză, engleză, despre Maramureşul istoric, regiune care seduce prin frumuseţea vieţii simple „de la ţară”. Imaginile surprind momentele esenţiale din viaţa comunităţilor: mari sărbători religioase cu tradiţiile lor, muncile agricole, nunta, pomenirea morţilor, jocurile de duminică, meşteşuguri ancestrale, modernizarea noilor locuinţe ridicate în locul celor strămoşeşti.

 

Despre fotograf

 

Fotograful Florin Andreescu a observat că „Maramureşul zilelor noastre este o lume în transformare, în care stilul de viaţă simplu şi formele vechi de cultură coexistă cu modelele şi obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate şi care vor să beneficieze de produsele şi facilităţile societăţii moderne.” Puterea vizuală a imaginilor impresionează datorită parfumului arhaic şi frumuseţii ancestrale pierdute, de multă vreme, în lumea occidentală.

 

Florin Andreescu (născut în anul 1962, în Ploieşti, foto mic dreapta) este fotograf profesionist, regizor şi producător de film. În 1975, a debutat în domeniul fotografic, surprinzând primele fotograme ale inundaţiei din acel an. Din 1981 este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi (AAF) din România. Din 1990, se dedică fotografiei profesionale, mai întâi jurnalismului, apoi fotografiei publicitare şi editoriale. În 1991, primeşte distincţia AFIAP (Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică), iar între 1991-1998 a fost asistent universitar la catedra de „Multimedia” din cadrul Academiei de Teatru şi Film, Bucureşti.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here