EVALUARE – Peste 2 milioane de euro din banii orașului pentru exproprierea celor din Complexul Hotel Minerul

0
883

RAPORT OFICIAL. Conform raportului de evaluare al sereleului PBS Eval Consulting, finalizat în această lună, exproprierea proprietarilor din spațiile Complexului hotel-restaurant Minerul ar costa municipalitatea aproape 3 milioane de euro. Practic, valoarea totală ar fi de 14.246.200 lei + TVA (echivalentul a 2.995.900 euro la cursul de 4,7552 lei/euro), din această sumă, însă, 995.000 de euro ar reveni municipalității pentru fostul cinematograf.

 

Defalcat, proprietarii ar urma să primească următoarele sume: pentru hotel, restaurant și magazinul alimentar, plus terenurile aferente, proprietarul (SC Complex Sfântul Ștefan SA) ar urma să fie despăgubit cu peste 1,8 milioane de euro (1.820.500 de euro). Pentru fostul magazin de chimicale (acum spațiul este dezafectat), proprietarul (SC Credit Europe Bank SA) ar urma să primească 26.300 de euro.

 

Cinematograful Minerul este în proprietatea municipiului, însă a fost evaluat și acest spațiu la suma de 995.100 euro. În rest, complexul imobiliar mai cuprinde două spații la parter cu destinația magazin (într-unul funcționează un club). Astfel, magazinul Maracarn 2 (proprietar SC Crihotcom SRL) ar urma să primească 110.900 de euro, iar magazinul în care de fapt funcționează un club (proprietar fiind o persoană fizică, Remus Leonar Conțiș) a fost evaluat la 43.100 de euro.

 

Consilierii municipali au fost convocați astăzi la o ședință extraordinară în cadrul căreia trebuie să își însușească acest raport de evaluare, pasul următor fiind de a se proceda la exproprierea celor care dețin spații în proprietate la Complexul Hotel Minerul din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here