EVALUARE DE TOAMNĂ – Câte capre negre mai sunt în Parcul Național Munții Rodnei

0
149

CAPRA NEAGRĂ. Primăvara și toamna are loc o evaluare a efectivelor de capră neagră (Rupicapra rupicapra) din Parcul Naţional Munţii Rodnei, la acțiune participând gestionarii fondurilor cinegetice și reprezentanții Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR) şi Garda Forestieră Cluj – se folosesc camere foto și video, binocluri, GPS-uri și se străbat 18 trasee.

 

Conform APNMR, în primăvara anului trecut au fost observate 104 exemplare, în toamna anului trecut – 122 de exemplare, în primăvara acestui an – 121 de exemplare, iar acum, în toamna anului 2018, 123 de exemplare de capră neagră.

 

În urma unei observații a celor care efectuează această evaluare: cele mai multe exemplare de capră neagră au fost observate pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, fapt firesc ținând cont că, din punct de vedere administrativ, 80% din suprafaţa parcului este pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi doar 20% pe raza județului Maramureş.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ