EȘEC – Primăria Baia Mare a mai pierdut un proces și trebuie să plătească 450.000 de euro societății de salubrizare Drusal

3
1076

DECONT. 2.033.000 lei plus 19.000 lei cheltuieli de judecată, adică aproximativ 450.000 de euro, e decontul refuzului Primăriei Baia Mare de a plăti lucrările efectuate de societatea de salubrizare Drusal și recepționate de municipalitate, dar neplătite.

 

Decizia e definitivă, fiind pronunțată-n apel la Cluj-Napoca, însă zic să facem niște rugăciuni la megastructura bisericească de pe Unirii 17, să nu intre firma de salubrizare într-un apel în anulare și să perceapă și penalități pentru aproape doi ani de neplată a unor lucrări efectuate și recepționate. Ajută, cred, și niște lumânări ș-un „Înger, îngerașul meu”.

 

Hotărârea a fost pronunțată de către Tribunalul Maramureș, fiind ulterior menținută în totalitate de Curtea de Apel Cluj, care a respins toate recursurile (atât Drusal, cât și Primăria și Consiliul Local baia Mare au fosrmulat recursuri). De ce s-a ajuns în această situație? Simplu, pentru că Primăria Baia Mare a refuzat să plătească lucrările de la sfârșitul anului 2015 (când la conducerea administrației locale era tot primarul ales Cătălin Cherecheș), inițial spunând că le vor deconta din bugetul anului 2016, apoi refuzând să facă acest lucru susținând că nu are bază legală.

 

Este doar încă o pată de rușine pe obrazul administrației municipale și a celor care au luat decizia care a condus nu doar la hotărârea instanței de a obliga municipalitatea să-și plătească contractorii care au prestat lucrări recepționate de aceasta, ci și să plătească, suplimentar, cheltuielile de judecată angajate de agentul economic, respectiv suma de 19.000 de lei, ridicând astfel totalul la 2.052.000 de lei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Oare de ce Drusal nu pretinde cetatenilor aplicarea solutiei corecte la problema deseurilor???? I-am inmanat acum vreo trei ani domnului Director de la Drusal, inscrisuri cu metoda corecta si i-am comunicat ca la farcasa cetatenii nu vor accepta depozitul de gunoi Totusi nu a incercat materializarea procedurii corecte, e treaba lor ce vor face cu deseurile, sunt ale lor si ale cui le-a produs noi stim ca avem datoria sa aparam pentru interesul generatiilor viitoare, pentru interesul judetului si chiar a tarii resursele comunei Farcasa si chiar sa incepem valorificarea apelor termale, Farcasa fiind singura comuna cu ape termale din judet situata la confluenta a trei arii protejate si totodata in cea mai buna zona agricola a judetului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here