DISTINCȚIE – Francezul Jean-Luc Schneider, șeful Bisericii Nou-Apostolică, va fi făcut cetățean de onoare al municipiului Baia Mare

0
706
Jean-Luc Schneider, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare

DECERNARE. Francezul Jean-Luc Schneider (58 de ani), șeful Bisericii Nou-Apostolică, va deveni mâine, 23 martie 2018, cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare. Titlul îi va fi conferit în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. Schneider este al nouălea apostol patriarh al Bisericii Nou-Apostolică și primul francez care ocupă această funcție de conducere.

 

A studiat managementul și a lucrat la o companie de distribuție a gazului în care a avansat până la funcția de manager al Departamentului de Strategii și Finanțe. Locuiește împreună cu soția și cei doi copii ai săi în nord-estul Franței, la Strasbourg.

 

Din punct de vedere religios, înainte de prelua funcția de șef al Bisericii Nou-Apostolică (în 19 mai 2013) – cea mai înaltă autoritate spirituală, care conduce Biserica Nouapostolică împreună cu apostolii, este apostolul patriarh – a fost responsabil de districtul care includea Franța, Burundi, Congo, Tahiti și Noua Caledonie.

 

Biserica Nou-Apostolică a apărut în urma desprinderii unei ramuri din “Comunitatea religioasă catolico-apostolică” apărută în jurul anului 1820 în Scoția și Anglia. Pastorul comunității din Londra, Edward Irving, a fost însuflețitorul acestei mișcări care așteptă o nouă pogorâre a Duhului Sfânt ce ar precede cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos. Întrucât adepții începuseră să aibă parte de diferite manifestări neobișnuite (manifestări demonice, vindecari miraculoase, vorbitul în limbi pe care nu le cunoșteau înainte, vedenii etc.) atribuite Sfântului Duh, Irving a considerat că asta e o confirmare a așteptării Duhului Sfânt și, ulterior, a lui Hristos.

 

Motivația acordării titlului de cetățean de onoare al Băii Mari încă este incertă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here