DINCOLO ERA MAI IEFTIN – Baia Mare vrea să plătească 80.000 de lei pentru același concert pentru care Tîrgu Mureș plătește 66.000 de lei

0
662

ECONOMIE. Dacă e marți, e Belgia – zic cineaștii de vreo 49 de ani, de când Mel Stuart a împământenit spunerea asta cu comedia If It’s Tuesday, This Must Be Belgium. Numai că tot marți sunt și alea trei ceasuri rele – știți, o zic pesimiștii. Și tot marți, 23 octombrie, administrativ, e ședință ’xtraordinară în Baia Mare.

 

OK, pân-aici nimic special (extraordinarele în Baia Mare sunt atât de dese c-au intrat în banalitate). Atunci de ce-mi chinui degetele pe tastatură-n prag de seară? Pentru că vreau să semnalez un avertisment și să fac (știu, forțat) o economie de 14.000 de lei bugetului local al municipiului Învingătorilor.

 

Marți, la ’xtraordinara asta consilierii urbei vor fi puși să voteze – poate chiar în alea trei ceasuri rele -, printre altele, alocarea a 80.000 de lei (un fleac, vreo 17.000 și mai bine de euro) pentru un concert cu Tudor Gheorghe (știți, trubaduru’, numit în proiectul de hotărâre Maestrul) și orchestra Concertino – nu, nu Concertino din Queensland, Australia, ci Concertino din Chișinău (Chișinău din Rep. Moldova, a nu se confunda cu Chișineu-Criș). Bine, dup-atâta geografie, care-i problema? Vine Tudor Gheorghe, “Tot ce-i românesc nu piere”, Concertino, 17.200 de coco, ura și la gară!

 

Păi, e o problemă și, pe această cale, anunț consilierii municipali și chiar pe primarul Cătălin Cherecheș că li s-a cerut prea mulți bani. Adică, sigur, nu-i stres, arta costă cât zice artistul (sau Maestrul), numai că tot în noiembrie (în 26) și cu același spectacol, Primăria Tîrgu Mureș a încheiat un contract mai ieftin. Cu firma de impresariat Creatio (administrată de Adrian Tudor, fiul lui Tudor Gheorghe), aceeași cu care mă gândesc că vrea să semneze și primarul Cherecheș.

 

Ei, pentru spectacolul ăsta (care durează o oră și 40 de minute), Tîrgu Mureș plătește fix 66.402 lei (echivalentul a aproximativ 14.250 de euro) – dacă sunteți suspicioși, pot să vă-ncarc neuronii și cu numărul contractului (sau chiar să vă scanez copia acestuia). Adică cu 13.600 de lei mai puțin. Ceea ce nu-i de ici de colo. În concluzie, domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri municipali, nu cădeți în capcană, mai negociați și, mai ales, nu risipiți banii orașului! Dacă vreți să păreți mai generoși, așaaa, vă sugerez să plătiți concertul cu Maestrul din banii personali, ca niște bogați ce sunteți. Bine? Cu plăcere.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here