DIFEREND – Primarul Băii Mari se opune aplicării unui ordin al ministrului maramureșean al Educației

0
457

EDUCAȚIE. Primarul Cătălin Cherecheş a anunțat că va ataca în Contencios Administrativ un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, maramureșeanul Liviu Marian Pop, pentru că acesta ar duce la desființarea unor clase, fapt pe care îl consideră nu doar inacceptabil, ci și o încălcare a Legii educației.

 

Respectivul ordin a fost emis pe 7 noiembrie 2017 și prevede creşterea costului standard pentru fiecare elev/preşcolar pentru anul 2018 (de la 3.740 lei/an la 4.413 lei/an), însă nu prevede o creştere alocată bugetului pe Educaţie fapt care ar duce la reducerea numărului de clase.

 

Primarul Băii Mari a declarat că e sigur că exemplul său va fi urmat şi de alţi primari din ţară și a dat asigurări publice că, “indiferent de riscuri în Baia Mare nu se va desfiinţa nicio clasă”, fapt pe care l-a comunicat atât reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş și ai Sindicatului Liber din Învăţământ din județ, dar și directorilor şcolilor din municipiu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here